2016. február 26., péntek

Mosható pelenkák bemutatása - 2. rész: Bambinex Bone Booster mosható pelenka betét

Sorozatunk következő részében a Bambio webáruházban forgalmazott termékek/mosható pelenkák közül a második nagy kedvencet fogom bemutatni, mégpedig a Bambinex Bone Booster pelenka betéteket.


A Bone Booster pelenka betéteket (csont formájú pelenka betét) 2013-ban vezette be a Cazitex cég. Célja az volt, hogy kimondottan azoknak a családoknak mutasson az eldobható pelenkákra alternatív, mosható megoldást, akiknek az anyagi lehetőségeik korlátozottak, és emelett tartanak a bonyolultnak tűnő mosható pelenkázástól. 
A Bone Booster pelenka betéteket és pelenka külsőt együtt alkalmazó rendszert ötletesen Basic Line rendszernek, azaz Egyszerű pelenkázási rendszernek nevezték el. Nevéből is kikövetkeztethető, hogy használata valóban a lehető legegyszerűbb: a csont formájú pelenka betétet szimplán bele kell helyezni a pelenka külsőbe (lásd a fotón).

2012-ben még csak a műszálas változat volt kapható, melynek belső nedvszívó része mikroszálas anyag, külső felülete pedig polárszerű szárazontartó textil. Nagy előnye ennek az anyagnak, hogy a baba bőrének jelentősen szárazabb érzetet biztosít. Azaz az olyan családoknál, ahol eddig eldobható pelenkát használtak, és a baba hozzászokott a száraz pelenka érzethez, vagy az olyan érzékeny bőrű babáknál, akiknek a bőrét kicsípheti a vizelet savtartalma, ott ideális megoldás. Nagy előnye továbbá, hogy nagyon gyorsan szárad, gyakorlatilag pár óra elteltével újra bevethető. Emiatt kevesebb is elegendő belőle, tehát ezzel is kedveznek a nehezebb anyagi helyzetben lévő családoknak.

Tapasztalatból tudjuk, a fenti előnyein kívül, hogy nagyon könnyen tisztítható, igénytelen, a magasabb hőfokot is bírja, és megfizethető áron kapható.
6 csomag (3db/csomag) Bone Booster betéttel és 2-3 pelenka külsővel már akár folyamatosan lehet mosható pelenkába pelenkázni a babát egészen a szobatisztaság eléréséig, mindez kb. 40.000Ft-ból kihozható.


A természetességet kedvelő családok nyomására a Cazitex hamarosan (2013) megjelent a Bone Booster természetes anyagú változatával

Ennek a pelenka betétnek a belső nedvszívó része megegyezik a korábban már megismert műszálas változat nedvszívó rétegével, azaz mikroszálas textil.
A külső felülete azonban pihe-puha bambusz-pamut keverék textilt kapott. Ez a típus kielégíti a természetes anyagot kedvelők igényét, amellett hogy szinte az összes jó tulajdonságot megtartotta:
  • rendkívül egyszerű a kezelése
  • gyorsan szárad (bár a 100%-ban műszálas változathoz képest picit lassabban)
  • megfizethető áron van
  • a mikroszálas nedvszívó rétegnek köszönhetően ez is gyorsan szárad
  • természetes anyagú külső felület
  • sajnos a magas hőfokot a pelenka bambusz tartalma miatt ez sem szereti, cserébe azonban több nedvességet is felszív mint a műszálas változata
  • mindkét típus vékony kialakításának köszönhető, hogy a mozgékony babákat egyáltalán nem akadályozza a mozgásban
  • szükség esetén nyugodtan használható 2 db is egymásra helyezve, ezzel növelhető a nedvszívó képesség, de még mindig nem lesz kényelmetlenül nagy csomag


Két méretben kapható. A kisebbik akár már újszülött kortól is kényelmes, de ha kinövi a baba, akkor sem kell elkeseredni, mert a nagyobb (2-es méretű) Bone Booster pelenka tökéletes kiegészítő betétjeként is használható.

Végezetül mutatok nektek egy rövid videót a Bambinex Bone Booster pelenka betét használatáról. Ebből is fogjátok látni, hogy a pelenkázás ezzel a pelenka rendszerrel valóban nagyon egyszerű.


Ha bármilyen saját tapasztalataitok vannak a Bambinex bambusz pelenkáról, írjátok meg nekünk is. De szívesen vesszük, ha a Bambinex bambusz pelenkáról akció közben fotót is küldtök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha véleményed van, bátran írd meg :)