2016. március 8., kedd

Mosható pelenkák bemutatása - 3. rész: Bambinex pelenka külső

Biztosan többen emlékeztek még a régi gumibugyikra, vagy a megkötős pelenka külsőkre.
Én még az öcsémet ilyenbe pelenkáztam. Még csak fel sem merült gyakorlatilag az eldobható pelenka.
Hogy mit használtak anno? Mull pelenkát, esetleg Ágnes pelenka betéttel, és a híres, hírhedt gumibugyival (vagy megkötős pelenka külsővel). 
De nem volt mindig ilyen mókás a helyzet. 


A régi pelenka külsők egy idő után teljesen megkeményedtek és törtek, repedeztek, ráadásul egyáltalán nem vagy alig szellőztek az anyaguk miatt.
Látványra azonban nem nagyon különböztek a mai daraboktól, legalábbis egy baba popóján semmiképp.
Én vagyok, a 70-es évek elején, gumibugyis pelenkával
A pelenka külsők komoly változáson mentek át amikor megjelent a PUL (polyurethane laminated) anyag a pelenkázásban. Magyarul egy műanyagos (polyurethane) - de nem műanyag - szellőző anyaggal vonták be a textilt (ez általában műszálas dzsörzé - polyester).
Mi lett az eredmény?
Szellőző, ámde vízzáró pelenka külsők, amelyeknél könnyedén megoldottál a textilréteg miatt, hogy cukibbnál cukibb mintákkal tudják gyártani őket.
Zsiga mintás Bambinex pelenka külsőben
A Bambinex pelenka külsőket a Bambinex pelenkákkal egy időben kezdte gyártani a Cazitex textilgyár, Belgiumban. A belgák mindig is törekedtek a magas minőségre, és maximálisan támogatták a helyi lakosokat a munkaerőpiacon. 

A Bambinex pelenka külsők is sokat fejlődtek az évek során, és folyamatosan fejlesztenek ma is, hogy a változó, növekvő igényeknek megfeleljenek.
Az első időkben csak fehér színben, combszárny nélkül és méretezett változatok készültek. Idővel azonban, a felméréseikre alapozva, alakították ezt a terméket a mai formájára.

De mit is tud a ma kapható Bambinex pelenka külső?
  • Egyméretes - állítható a mérete, így kb. 5kg-s kortól akár 16-18kg-s korú babáknál is kényelmesen használható. A baba növekedésével a pelenka külső elején található patentokkal állítható a méret.
  • A patentok erősek, jól tartanak. nem kell attól tartani, hogy használat közben kinyílik.
  • Kiváló minőségű PUL anyagból készül, ami egyszerre biztosítja a bőr szellőzését és a tökéletes vízzáró képességet.
  • Kimondottan puha, kellemes tapintású anyaga miatt nagyon szeretik a szülők.
  • Széles tépőzárja stabilan tartja a pelenkát, legyen szó Bone booster pelenka betétről, nadrágpelenka belsőről, prefold pelenkáról vagy akár mull pelenkáról.
  • Tapasztalatok szerint szinte minden pelenka belsővel kompatibilis, így széles körben használható.
  • A jelenleg kapható 9 féle egyszínű pelenka külső mellett 3 mintás külsőt gyártanak, melyek limitált kiadásban érhetők el  készletek erejéig. 2016 nyarán pedig ismét újabb helyes mintájú pelenka külsőt dobnak piacra.
  • Elég vékony ahhoz, hogy rendkívül gyorsan száradjon, de a nagyon jó minőségű polyurethane rétegnek köszönhetően, mégis biztonsággal szárazon tartja a babát.
  • Szabásának és anyagának köszönhetően csinos kis csomagot képez a baba fenekén, azonban 4 állítható méretének köszönhetően kényelmesen elfér alatta egy turbózott éjszakai pelenka csomag is.
  • Rendelkezik Öko-Tex Standard 100 minősítéssel, amely bizonyítja, hogy mentes minden a környezetre és a babára ártalmas anyagtól.
  • Rendelkezik továbbá egy úgynevezett "tépőzár parkolóval", amely segítségével megvédi a ruhaneműket és a pelenkákat a mosásoknál a szál kíhúzódástól. Így a Bambinex pelenka mosásánál nincs szükség mosóhálóra.
  • A pelenka külső belső felülete könnyen szárazra törölhető, és azonnal újra használható.
  • Árfekvése, az európai egy helyben történő gyártás (az alapanyag is Belgiumban készül) miatt, stabil és megfizethető a legtöbb magyar család számára is.
Bambinex pelenka külsők

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor a terméket a bambio.hu weboldalon megtalálod. De személyesen, Gödöllőn, a Bambio bemutatótermében is megmutatjuk, itt kézbe veheted, megtapogathatod, vagy akár rá is próbálhatod a babára.

Ha további kérdéseid lennének, szívesen segítünk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha véleményed van, bátran írd meg :)