2016. február 19., péntek

Mosható pelenkák bemutatása - 1. rész: Bambinex bambusz stretch nadrágpelenka belső

Sokak kérésére elindítunk egy sorozatot, amelyben a Bambio webáruházban forgalmazott termékek/mosható pelenkák részletes bemutatásáról szól.

Elsőként mindannyiunk nagy kedvencét mutatnám be, a Bambinex bambusz stretch nadrágpelenka belsőt.


Azonban bevezetésként ejtenék pár szót a Bambinex pelenka márka gyártójáról, a Cazitex gyárról.
A Cazitex eredetileg kizárólag öko-text minősítésű textileket gyártott Belgiumban. Kb. 10 éve készít mosható pelenkákat is (nemcsak babáknak, de mosható felnőtt inkontinencia pelenkákat is). Fontosnak tartja a magas minőséget és a megfizethető árat. Ezt nagyon egyszerűen azzal éri el, hogy mindent helyben, helyi munkaerővel old meg. Még a bambusz textilt is maguk gyártják, egyedül a bambusz textilekhez szükséges alapanyagot, fonalat hozzák Kínából (Kína mint tudjátok a bambusz termesztés központi helye).
A bambusz mosható pelenkájuk az évek során több fejlesztésen és átalakításon esett át, míg elérte mai formáját. Anyaga már mikro frottír bambusz stretch textilből készül, ami nagyságrendekkel strapabíróbb korábbi (és sok más bambusz pelenkánál használt) hagyományos frottír társánál.

Azonban mint minden terméknek ennek a mosható pelenkának is vannak előnyei és hátrányai, de inkább csak előnyei :), ezeket olvashatjátok az alábbiakban (mind saját tapasztalatainkon alapulnak).

Előnyök más pelenkákhoz képest


  • A mai bambusz stretch anyag nagyon jól bírja a "kiképzést", megfelelő (semmi extra) kezelés mellett valóban több évig tökéletes pelenka lehet
  • egyméretes (onesize), azaz mérete állítható
  • 2 méretben kapható, a kisebbik (amely szintén patenttal igazítható a picike babák méretéhez) már akár 2,5kg-s babáknál is jól használható. A nagyobbik méret pedig akár már a későn érő, több éves (akár 3-4) kisgyerekeknek is megfelelő lehet a legnagyobb méret állásban (kb. 20kg-ig).
  • A bambusz anyagnak köszönhetően rendkívül sok nedvességet szív fel, ideális választás pl. éjszakai pelenkának vagy olyan alkalmakra, amikor előre tudjuk hogy kénytelenek leszünk hosszabb ideig a babán hagyni (pl. utazáskor).
  • Szintén a bambusznak köszönhető antibakteriális hatása (tudományos vizsgálatok igazolják ezt a tulajdonságát, amely ráadásul több mosást követően sem csökken - a bambuszról többet itt olvashattok: BAMBUSZ).
  • Minőségi alapanyagból, minőségi munkával készült, így az elmúlt 7 éve alatt 1% alatt van a gyártási hibából cserére kerülő darabok aránya.
  • A már korábban említett okok miatt az ára is megfizethető a magyar családoknak is. Tény hogy lehet a piacon ennél olcsóbb bambusz pelenkát is találni, de azok vagy méretezettek (azaz nem állítható a méretük), vagy az érzékenyebb, sérülékenyebb bambusz frottír anyagból készülnek, esetleg olyan forrásból származik az alapanyaguk, aminél nem garantálható a megfelelő minőség. Hasonló vagy ugyanilyen minőségű más márkájú bambusz stretch mosható pelenka is elérhető a magyar piacon, de drágább.
  • A pelenkához bepatentolható plusz bambusz betét is tartozik, amely igény szerint használható.

Hátrányok

Sokat gondolkodtam rajta, hogy mit írjak ide, elég nehezen tudtam összeszedni pár dolgot.

  • Lassan szárad, a bambusz mind ilyen. A nagy nedvszívásáért cserébe ezt el kell fogadnunk.
  • Nem szereti a magas hőfokot (egyik bambusz sem). Figyelni kell arra, hogy lehetőség szerint 40 fokon mossuk (alkalmanként lehet 60-on), direkt hőforrásnál szárítani (pl radiátorra rátenni) nem szabad. 

Ha bármilyen saját tapasztalataitok vannak a Bambinex bambusz pelenkáról, írjátok meg nekünk is. De szívesen vesszük, ha a Bambinex bambusz pelenkáról akció közben fotót is küldtök.
Zsigát a nővére pelenkázza Bambinex bambusz pelenkába

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha véleményed van, bátran írd meg :)