2016. február 21., vasárnap

A problémák mindig megoldódnak

Összegyűjtöttem pár esetet, amikor együtt (személyesen vagy telefonon) sikeresen megoldottunk pelenkázással, mosással kapcsolatos problémákat. Remélem nektek is ötleteket adnak. De ha mégsem akkor jelentkezz be workshopjainkra (egyedi időpont egyeztetéssel).

1. Pár hónapos babán örömteli és sikeres mosható pelenkázás egyik napról a másikra rosszra fordult: csúnya, nagy felületű piros foltok jelentek meg a baba popsiján. Az anyukával telefonon végigvettünk minden eshetőséget:
- mosás, mosószer, tárolás, áztatás, foltkezelés, krémek, papírbetét, pelenka anyagok, hozzátáplálás.
A beszélgetésből kiderült, hogy minden változatlan volt a korábbiakhoz képest. Egyet kivéve: nedves popsitörlőt váltottak.
A tanácsunk az volt, hogy pár napig ne használják ezt a nedves popsitörlőt, hanem csak sima vizes textil törlőkendővel vagy csap alatt tiszta vízzel tisztítsák a baba popsiját.
Egy nap elteltével ezt a levelet kaptuk az anyukától:
"Szia Andi,
szombat reggelre teljesen tünetmentes lett a fenék.
Csak vizes kiskendővel töröltem és ment a sudocream is.
Nagyon köszönöm a javaslatot és hogy rám szántál pár percet!
Jó hétvégét"

2. Megkeresett egy anyuka, aki újszülött babája születésére egyik barátnőtől kapott egy próba csomagot, de csak 3 hónap elteltével fogyott el náluk az addig összegyűlt, ajándékba kapott eldobható pelenka készlet. Mikor azok elfogytak, eldöntötte, hogy most tényleg belevág a mosható pelenka használatba. nem tudta, hogyan kezdjen neki. Csak azt tudta, hogy a 3 db nadrágpelenka belső és az 1 db pelenka külső biztosan kevés lesz.
Személyesen jött el hozzánk a babával együtt és átbeszéltük a lehetőségeket.
Mivel ragaszkodott a természetes anyagokhoz, és a beszélgetésből hamar kiderült, hogy melyik típusok tetszenek neki, a meglévő pelenkáit kiegészítettük, és az 50 ezer forintos határt megtartva, sikeresen kiegészítettük a készletét egy olyan teljes csomagra, amivel a szobatisztaság eléréséig tudja majd a kislányt pelenkázni.

3. Mosható pelenkát használó anyuka kért segítséget mosással kapcsolatban. A baba bőre és a család többi tagjának (főleg a férjének) nagyon száraz, szinte ekcémás. A természetes mosószerrel való mosást figyelembe véve mosószódát használt korábban. De a családtagok bőre rendszeresen problémás volt.
Tanácsoltuk, hogy váltson mosószert, mert a mosószóda nem biztos, hogy jót tesz sem a bőrnek, sem a pelenkáknak, hiszen annak ellenére, hogy természetes anyag, nagyon erős vegyszer. Kipróbálta az Ecoegg mosótojás legkisebb illatmentes változatát. Az ecoegg mosótojásban is mosószóda alapú mosószer van,azonban sokkal lassabban oldódik ki, így sokkal kímélőbb a bőrhöz. 2 hónap múlva az anyuka jelentkezett, hogy tökéletes megoldást javasoltunk, és szeretné megvenni a legnagyobb kiszerelést, hogy egy jó darabig ne kelljen a mosószer beszerzéssel foglalkoznia (a 720-as kiszerelés a legolcsóbb választás, kb 14Ft-ra jön ki a mosásonkénti költsége) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha véleményed van, bátran írd meg :)