Minél több a csillag, annál jobb az adott kategóriában a textilpelenka.

PAMUT

BAMBUSZ

MŰSZÁL

KENDER

NEDVSZÍVÁS 

GYORSASÁGA

NEDVSZÍVÓ

KÉPESSÉG

VASTAGSÁG


PUHASÁG

KÖRNYEZET-

TUDATOSSÁG


PAMUT általában növényvédő szerekkel kezelt növény, azonban egyre többfelé találhatunk biopamut textilpelenkákat is, amelyeknél elkerülik a vegyszerek használatát a pamut termesztésénél. A pamut viszont nagyon sokoldalúan használt anyag, megbízható, közkedvelt és természetes.
BAMBUSZ vegyszerek nélkül is nagyon gyorsan fejlődő növény. A bambuszból készült textil nagyon puha és selymes tapintású. Sok nedvességet képes felszívni, azonban picit lassabban teszi ezt mint a pamut változat.
MŰSZÁL (mikroszálas anyag) mesterséges anyag, nagyon gyorsan magába szívja a nedvességet, viszonylag sok nedvességet képes felszívni, de általában valamilyen természetes anyaggal párosan varrják ebből a pelenkákat. Hajlamos a "büdösödésre". Sokan nem szeretik a tapintását.
KENDER egy környezetbarát természetes anyag. Nagyon sok nedvességet képes felszívni, de ez egy kicsit több időbe telik neki. Nagy nedvszívóképesség eléréséhez sem szükséges nagyon vastag anyag. Használattal, mosásokkal idővel enyhén megkeményedik a textil.